KATA-KATA HIKMAT

Sintesiskan unsur-unsur anod kemesraan dengan isomer ukhwah serta oksidakan monomer kasih sayang dan molekul doa untuk menghasilkan polimer PERSAHABATAN yang oktet..

Live for today:

During this day u should pray with a wakeful heart,
Recite the Qur'an with understanding and remember Allah with sincerity,
In this day you should be balance in your affairs,
Satisfied with your alloted portion,
Concernedwith your appearance and health..(",)

Friday, February 12, 2010

Kisah ku hari ini..(^__^)

tension nye hari ni..huhuhu...kenapala aku xapply cuti...pagi..seperti biasa la wat keje aku, plan memang nk siapkn b4 holiday segala keje yg ada di depan mata..tetibe pada pukul 10..bos aku minta tolong aku ambil kn gambar ic dia kat Jusco..alasan sbb aku ada kete..uish..xpela aku g ambil..tinggalkan keje aku skejap..nalik nanti aku smbg..tp...xkan nk g sorang, uish...aku msg iza kat SCM, nk ikut x iza, nk g JJ nie..bos akak minta tolong ambil gmbr dia..dia pun call kate ok sbb dia xde keje sngt arini...huhu...bukak dh ke JJ pagi2 nie..."berfikir" sampai2 ke JJ...lum bukak lg,kami tungu la kejap kat tepi tue..kul 10.30 pg baru photoshop tue buka..aku pun bg la kat cina tue resit..then aku tanye cd xde ke?dia jawap xde... uish mahal juga..RM15 utk 8 keping gmbr je...xpela..bukan duit aku pun duit bos..then aku n iza g JJ jap beli apa yg patut utk dimakan..."uish..sedapnye" tp, dek kerana nk beli pisang goreng mak cik van tue..terus xbeli apa2, ambil bau je..iza je yg beli..aku sbenarnye dh kempunan dh nie..week nie xdpt makan goreng pisang mak cik tue..pasal ada je hal nye..xpe2...minggu depan ada lg.

Then sampai opis smula jam 11.00, "sori miss td kedai tue lmbt bukak"heheh. then dia kate "thanks ainna, erm.. u tau x pasal doxycla?" "erm..tau la juga skit2 sbb awal2 dulu saya ada wat BMI pasal subject doxycla".. huhu, bos aku jawap "ok, nanti i nk explain kat u then u explain kat eana next week k.." "uish..dalam hati aku kate, aku nie trainee nk explain kat exec??? then aku angguk jela..." mase nk duduk kat desk, aku tengok kat screen comp nad ada bg aku note kat skype.. kate nye kete dia rosak, td pg kawan yg anta..then aku tanye so blk nanti camne??kawan ambil ke?? dia kate naik teksi mungkin dr pharma nie..huhu..xkan nk biarkan je kn, aku pun reply kate aku nk anta mat noor kat sek 2, nadiah nk x naik rapid??..nadiah xbiasa naik rapid,aku jawap rapid tue lalu federal highway..so xyah la nadiah susah2 nk naik cap. dia reply kate ok2, dia turun kat stesen comuter yg bus tue lalu 'Batu Tiga' (cerita nie aku pendek kn..ada la di antara nye aku msg tanye mat noor pasal laluan bus tue- bus rapid kl U80 dr sek 2 S.Alam ke Pasar Seni) then settle la bab tue.

Next, dpt msg dr mat tanye aku makan luar or makan dalam? "dalam hati aku jawap ainna makan hati..huhu...(hati, ainna xmakan langsung pun..)" pendek kn cite..rupe2 nye dia nk minta tolong anta dia g solat jumaat...erm..terlupa lak nk tanye mat (nape xg ngan kengkwn opis cam selalu?? nantila aku tanye..) kul 12.00, bos start explain kat ku sampai kul 1...at the same time mat mat nor call mase dh 12.45, aku tau aku janji td kul 12.45 aku nk kuar, xsangka lak panjang explaination bos aku nie...aku pun jawab "tunggu jap.."

Then part nie paling aku xtahan "Ainna kiteorg half day arinie, aku n iza.." uish "jadi ko xbalik opis blk la.." "kiteorg dh minta half day kat kak bakyah" huhuh "orang lain yg nk half day, org lain lak yg dapat" (memang ainna plan nk half day pun arinie, pasal xde org kat department aku nie..aku je yg rajin--> perasan, nasib tze lerk ada, dia yg cina pun xcuti eheheh) xpe2..korang nk blk ye..yela ainna anta. mase kat umah iza kate mat nk terus blk umah, so meaning aku kene anta dia kat sek 2 la lps nie??? aduhai, berpusing2 aku arini...redha je la..

Seterusnye, aku pendek kn je la cite nie... kul 3.30 bos aku suh tanye receptionist, courier dr Australia dh sampai ke blum... "dalam hati aku kate dh sampai dh, tp eana kate biar dulu wednesday dia br nk ambil" huhu apala salah nye biar je kat blok A dulu, xpela bos dh suruh, g jela ambil..dh tue bos aku suh bawa kete ke blok A sbb kate nye barang tue berat n besar..aku pun tanye receptionist "Dayah berat ke barang tue?? kalu ainna sorang bw boleh ke??" "berat la juga..baik suh lelaki yg dtg ambil" LELAKI??? bak kate bos aku pun kat blok B nie kekurangan lelaki berbanding blok A, klau barang tue berat u jangan angkat tau suh sesiapa lelaki yg ada kat situ yg angkat..yg sebenarnye berat atau x tu aku xkesah sngt, yg aku kesah dia suh bawa kete ke blok A tue..dh tentu aku kene tawaf satu pharma nie..huhuhu...xpasal2 je..aku pun g la ke marketing...(kat blok B bhg depan) tanye ada sesiapa x yg free jom tolong ainna angkat barang..then ada la 2 org kawan ku yg baik hati nie nk tolong..nk cr lelaki jgn harapla..tengok pun masing2 bz je..kwn2 yg nk tolong nie pun kate.."k la jom..leh segar2 kn mate skit, dpt gak naik kete ainna akhir nye" "huhu..aku duk bw korang round2 pharma ptg nie" smp je kat depan blok A tue, dayah kate..eik..siap bw kete lg..."yela kate nye berat, nie siap bw 2 org lg bodyguard"..las2 terkejut aku, xdela besar mane pun...aku leh bw sorang..dh tue xdela berat mane pun...uish..membazir btl la...xpela la kite makan2 angin je ptg nie..b4 blk tue aku g ambil parcel kat pigeon hole..tengok ada 2 parcel tuk exec n manager PD..k la ambil n aku akan pas kn nanti...fine dh...jeng3x terkejut bos aku tengok xdela besar mane pun...huhu

Dah la aku nk blk, nadiah dh tunggu nk anta dia ke padang jawa..hujan lak kat luar tue..Ya Allah Selamatkn Perjalanan ku...

Wsalam...

No comments: