KATA-KATA HIKMAT

Sintesiskan unsur-unsur anod kemesraan dengan isomer ukhwah serta oksidakan monomer kasih sayang dan molekul doa untuk menghasilkan polimer PERSAHABATAN yang oktet..

Live for today:

During this day u should pray with a wakeful heart,
Recite the Qur'an with understanding and remember Allah with sincerity,
In this day you should be balance in your affairs,
Satisfied with your alloted portion,
Concernedwith your appearance and health..(",)

Thursday, February 11, 2010

Apa kene denganku hari ini....

Apa kene dengan ku hari nie..semua benda2 kesayanganku..rosak...
Semalam aku tidur tersangatla awal nye...kul 9 malam dh terlena di dalam bilik...dengan stokin xpakai..abis mak marah klau mak tau nie...xpe wat diam sudah. bagun pagi Ti tanye, semalam ainna tdo xpakai stokin ek??a'a terlupe ti, bile ainna terjaga br ainna pakai.Erm..nape Ti xtolong pakai kan???heheehh (",). Dh tue mase ngah bersiap2 pagi td, nk ambil brooch... tengok bekas brooch ku patah..sebab jam dinding jatuh terhempap bekas tue mungkin, then terbelah dua..amboi kuatnye jatuh jam tue...sedih nye...bekas tue hadiah dr sahabatku yg kini di USM..kenangan tue..ya Allah kenapa denganku arini.
Dah tue waktu lunch hour td bw kengkwn nie g makan kat JJ Bukit Raja...then mase parking..ntah divider tue tinggi kot, bumber depan kete ku tercalar skit di bahagian bawah...aduh mase kene tue terasa sakit nye...Ya Allah apa yang ku lakukan, adakah diriku lalai dengan tuntutan Mu ya Allah...Brtambah sedih lagi...Jam kesayangan yg ku beli dr Bumi Madinah tertanggal belian nye...mungkin dr hentakan yg terkene sewaktu ku mengorder makanan...jd ku pun pegila beli gam gajah kat popular..depan food court tu je..terlanjur nk belikan hadiah buat Puteri Zulaikha..sepupu ku..buzdaynye arini...weekend nie pak cik nk wat makan2, so nanti kirim kan kat mak sbb aku xdapat nk balik, sian adik tinggal sensorang kat umah xde teman lg pun aku nak g kenduri walimah kengkawan ku yg nikah weekend nie..aku bile lg ek????tunggu putera raja la...tp...anak raja mane yg nk kn kat aku nie...Raja kapoor???uish..xmungkin...xmaula..biarla org biasa je kan..lebih sesuai..sambung cite..dh tue bile sampai opis aku letak la gam gajah tu kat batu berlian yg tertanggal td...huhhu...silap aku n kecuaian dr sendr abis gold kat tepi jam tue rosak sbb terkene gam mase nk betul kan kedudukan belian tue..aduh sedih bertambah..xde semangat nk wat keje dh nie..."ainna cepat2 cari semangat kamu yg hilang, mohon Allah jauh kan segala bencana ke atas dr mu, mohon selamat kan perjalanan mu kemana saja kamu pergi" kini jam tu ada kat depan mata..xsanggup nk pakai..kesian sekiranya diri nya ku calari lagi...maafkan ainna jam..kete n brooch box.."Ampunkan dosaku Ya Allah"

Xjadi nak update...kesinambungan cite pemindahan...nantila ye bile dh rajin..skang nie ngah terlebih rajin...(^_^)

3 comments:

zaza_sakura85 said...

Huhu..em,biasanya org akan kata,klu ade benda yg x best berlaku kat kte,tu adalah kifarah dari ape yg kte wat..kekhilafan yang tanpa sedar kte lakukan atas muka bumi ni...(ceh,ade gaya org seni x??=p)...nyway,setiap yg berlaku tu ade hikmahnya..so doakan la semoga hikmah yg akn Ainna dapat nanti tu akn jadi something yg sgt bernilai,iALLAH..who knows,jodoh ngan kerabat...raja kapoor pon RAJA what?!!!hehehe...jgn raja udamg sudah..tau x raja udang tu ape??=p..by the way,jgn rindu kte..sok jgn curik tulang walaupun tggal sorang2 kat opis..daku balik terlebih dulu yer..take care bawak keta balik umah sok....

raudah sakinah said...

terima kasih Ti...huhuu..ada je gaye org seni..."seni tampak"..hahahah, tula pasti ada hikmah nya...i'Allah, memang ngah tunggu putera idaman nie..tp, xkunjung tiba. raja udang ada ke kat s.alam nie???erm..xpernah nmpk..kite leh bela raja udang ke???klau boleh nanti ainna nk bela raja udang la...hahahahah....ikan oh ikan.."tetibe".

sian kat ainna tau esok ainna sorang2 je..xpe..klau roslyn half day..ainna cabutla lps tue, tp klau bos besar ada ainna duk diam2 jela kat desk nie..(^__^) selamat bercuti..

zaza_sakura85 said...

hahaha.. ampkanya x sempat half day aritu yer??cian ainna,huhu...em,nak wat gane..dapat bos skema camtu,redha jelaa....waa ~~..