KATA-KATA HIKMAT

Sintesiskan unsur-unsur anod kemesraan dengan isomer ukhwah serta oksidakan monomer kasih sayang dan molekul doa untuk menghasilkan polimer PERSAHABATAN yang oktet..

Live for today:

During this day u should pray with a wakeful heart,
Recite the Qur'an with understanding and remember Allah with sincerity,
In this day you should be balance in your affairs,
Satisfied with your alloted portion,
Concernedwith your appearance and health..(",)

Thursday, April 9, 2009

GDBs Part 2 (",)



Erm....ni ialah rombongan pertama yang tiba di restoran tersebut....begitue bersemangat sungguh depa ni....seperti yang dijanjikan program start at 8.00 p.m...tp..diaorg nie kul 6.30 lagi dh bersiap-siap cayok la korang...mmm..Lagipun untuk mengelak kan traffic jam and tiba lambat ke destinasi yang d tuju, dan Allah izin diaorg nie..tidak mempunyai apa2 agenda lain selepas klas waste kul 3.30 p.m jadinye dapat la mereka manage their times accordingly. Next pic ialah rombongan ke-2 cek kiah, so sweet and luvly....





Seterusnya...after ketibaan kite org nie yang ..ala..ala...VVIPs gitue..program pun bermula....jeng..je..jeng....after a few words delivered by dr. Ibrahim..acara makan2 pun tiba..apa lg serbula..dengan penuh adab dan kesopanan..kami menunggu giliran..nie dia..sempat posing babe...


uish..deba@dibut..nape..camtue..malu ek?heheheheheh (^^)



sambil menikmati acara makan2 kami didendangkan oleh zahid,fiza and saiful dengan lagu "Season in the sun"superb la....smua pun enjoy..je ainna tengok..tp..yg paling penting makan tetap makan..korang nyanyi la..heheheh..yang penting nyam..nyam...ok jom kite g merantau di setiap meja makan..n lihat apa ada k..(",)


Next table..erm..yang ada dalam gambar nie dr kiri..kak ju..dayah hasan..azyan hazwani.and hanisah


Table ni pula..darlina ayu, dayah zainan, izzah and nabila..peace V



Then, jelitawan dari table nie terdiri dari emalin, simma, lina@ustazah Siti Nor Bakyah. Next,pic...erm..periawan..kite rahim, shahir,zahid and tak ketinggalan di meja belakang aziz, fiza, saiful and nasir..maaf xberapa jelas...







Dari kiri: mira, melor, ayu and halimah..eik..kongsi ke tue..hehhhheh(^^)



Dari kiri: najla, fini, zatie, al, dibut and fadilah..(",)



Ini pula gambar di meja makan kami...cute,comel n luvly..so sweet smuanye..xtahan..makan semeja dgn queen niexkurang juga late comes pun ada kat meja nie...uish.....heehehhe cis..siapa la yg berani ambil ambr ainna nk makan nie...


She is Fatimah, the one and only foreign student in our class-->join us that nite



comel tak diaorg nie?heheee...yang kakak dh 25thn yang adik dh masuk 24thn...happy buzday kak mimi, finie, kak nishat, lina and simma..buzday diaorg jatuh pada bulan tiga...hehehehe..best nye kek tue..sedap2...nyam..nyam...ingat lg..kite beli kek kat jj..then g makan kat kunang2 kn babe...mase tue celebrate buzday..erm..xingat la..leyha eik????a month before..(**)


Erm..nie ialah cenderahati yang kami dpt pada mlm tue..uiet..mane ek ainna nye??


Perg..sempat bergambar dgn dr. I nie...tuk pengetahuan dr. I memang baik...memang sesuai jadi academic advisor......hehehheh..kak yana pun nk menyelit gak tue.



Nie apa kes nie??..hehehe nasib la siapa yang makan ngan ainna pasti kene suap nye...dh biasa .siapa yang kenal ainna tau la perangai ainna nie camne..satu meja kene rase--> makan bersama



Nie..xpasal2 ainna bg ucapan mlm tue mewakili ahli meja nie..yang terduduk ialah..erin, majdah, linda, kak yana, leyha, epa, fariha, and wee...best la korang..tp..apa yang ainna ucapkn mlm tue????still terfikir2 apa la yg ainna merepek ek??memang xingatla apa yang ainna ckp..uish..wee nie sempat lg tue dgn aktiviti kewartawanan yg xbertauliah nye...



Lastly, tuk malam tue..inilah diriku..design bg my mum..sbb pening xtau nk pakai baju apa???biasala pempuan..lastly..my mum yg suruh pakai camnie.huhuh..sebenarnye ada org nk make over ainna mlm tue..tp..xlehla..kene jaga bnyk perkara lg pun hati susah aritue..xde mood nk happy2 sngt...Apa2 pun smuanye kembali kepada Allah..dgn atas kuasa-Nya la kite mampu bersama2 enjoy pada mlm tersebut..terima kasih kepada smua yang terlibat..sayang, kasih dan rindu kan korang kerana ALLAH..

The Believers are but asingle brotherhood: so make peace and reconciliation between your two (contending) brothers: and fear Allah, that ye may receive mercy: (Al- Hujurat 49:10)


I am reminded of a haduth narrated by our beloved Prophet Muhammad (peace be upon him)

An-Nu'man ibn Bashir said: "The messenger of Allah (peace and blessing of ALLAH be upon him) said: 'The believers, in their mutual mercy, love, and compasion, are like a (single) body: if one part of it feels pain, the rest of the body will join it in staying awake and suffering fever'" (Al-Bukhari and Muslim)

2 comments:

zatiezaim said...

ainna...
kiter ader simpan 1 gambar yg ainna ngn kiter..
yg private tu,heheh....
nati len kali kiter bagi yer...

raudah sakinah said...

huhuhu..nak...nak..nanti tie bg ye? (",)