KATA-KATA HIKMAT

Sintesiskan unsur-unsur anod kemesraan dengan isomer ukhwah serta oksidakan monomer kasih sayang dan molekul doa untuk menghasilkan polimer PERSAHABATAN yang oktet..

Live for today:

During this day u should pray with a wakeful heart,
Recite the Qur'an with understanding and remember Allah with sincerity,
In this day you should be balance in your affairs,
Satisfied with your alloted portion,
Concernedwith your appearance and health..(",)

Friday, June 19, 2009

Thursday, June 18, 2009

Bersama Family Leyha.....

Assalam semua....erm...untuk pengetahuan entry ini adalah kesinambungan dr cerita majlis perkahwinan kak qomar....heheheh....nk dijadikan cerita leyha n family dtg ke kenduri kak qomar, ainna dalam terkejut dan xpercaya apabila erin kata:

Erin: Ainna, leyha otw ke sini?
Ainna: Ha...Leyha mana?? classmate kite???
Erin: A'a...
Ainna: Yeke xpercaya la..kamu nie biar btl?

Erin: Btl, leyha n family dia kebetulan blk kuala terengganu semalam.
Ainna: Ye ke..rajin nye ayah leyha drive..jauh tu kuala terengganu ngn Jertih....

Erin: ntah la, tp leyha kate dia otw..

Ainna: Erm...btl la tu kot, xpe kite tunggu je la..

Akhirnye, lebih kurang pukul 4 leyha n family selamat tibe setelah hampir 30min pusing2 cari umah pengantin xjumpe...hehee...sorry leyha..memang sangat xsangka leyha datang..suke2...




Leyha and kak Qomar


Kemudian nak di jadikn cerita..ibu, ayah n ana (adik leyha) beria2 nk bw kiteog gi jln kuala terengganu..huhu..puas juga la kami berfikir2 tuk wat keputusan...alhamdulillah akhir nye after mendapat persetujuan pengantin..ptg tue kami (ainna n erin) bersama family leyha..berangkat pulang ke kuala terengganu.....sungguh indah..sepanjang jln dr Jertih ke kuala terengganu ayah leyha ikut jalan sisir pantai...pergh...bayangkn la klau ptg2 kite jalan tepi pantai mcm mane kn...dgn angin laut lg Subhanallah..best..angin pantai timur xsama dgn pantai barat..heheheh...then kami singgah di salah sebuah masjid di Permaisuri, Setiu.Seterusnye..mkn ikan n sotong goreng beserta air kelapa..yg xpernah kami rase..mkn camtue je..aduh..selalu mkn ngan nasi..ni mkn gitu je..hentam je la...seeedaaaap..nyam2....





Kemudian, family leyha plan nk bw kami ke pulau duyong n masjid kristal..tp, memandangkn mase mencemburi kami....n nk sambut ketibaan cucu mereka dilapangan terbang kuala terengganu..terpaksa la kami rearrange jadual jln2 kami...hehheh...tp, takdir Allah oleh kerana salah faham yg terjadi 2 jam lebih kami menghabiskn mase di lpngn terbang tp, akhirnye xdpt jumpe anak buah leyha yg comel tue...(salah fhm dgn arrival time)..nie gmbr sekitar airport kuala terengganu yg br...Allah izin.,.walaupun 2jam lebih di airport xdpt jumpe anak buah leyha..tp...leyha dpt sesuatu yg lebih berharga..buat org yg tersayang..heheheh...lawa..tue..(",)
then, before balik umah nenek leyha.kami singgah di kedai gelas besar yg famous kat kuala terengganu...huhuh..besar ke???besar la..harganye pun besar tp ok la..(^^)








Ha..cube teka leyha ngah wat pe tue...

Esok nye..on saturday..kiteorg dh nk blk semula ke Jertih.sekejap di kuala pun jadila ye Erin..sian dia..jgn tidak..kn..akhirnye jejak juga kaki awk ke kuala terenagganu. Pagi tue after breakfast ngan pelbagai juadah org terengganu..kami bergerak ke rumah kenduri sepupu leyha..yg btl2 terletak di tepi pantai..cam dlm gmbr di bawah..Bestnye..nk wat umh tepi pntai gak..tp..bile teringat pepatah mengatakn "jgn berumah di tepi pntai andai takut ombak badai dtg menimpa" tue hanye pepatah tp leh dijdikan sbg panduan..cuak gk..cam yg berlaku tue..(Tsunami)..xberani la tanggung risiko..xpela..kat mane2 pun ok la kn asalkan selamat....Dgn izin Allah juga, alhmdulillah..kedatangn kmi di majlis tersebut..sekurang2 nye dpt membantu..mula2 kami settlekn bunga paha..sian xcukup kaki tangan, rombongan pihak lelaki dh smp..aduh..xtentu arah ainna n leyha mengerjakn bunga paha tue..erin pula..dipnggil masuk ke blk pengantin..xpasal2 jadi mk andam terjun (X dirancang) tolong pengantin bersiap..mak andam dia dh cabut lari,apa la kn..xtau la ada pengantin lain menunggu kot..pendek kate 60609 yg lalu memang ramai la yg mendirikan rumah tangga puncak bahagia msing2 yg kini sudah bergelar isteri dan suami .mane xnye sepanjang jln pulang kami dr Kuala ke jertih lebih 30 buah rumah mengadakan majlis perkahwinan..Alhamdulillah..moga dirahmati...hendaknya....




Dialog:

Ainna: Erin..erm..kite nie asyik g umah kawen org je...???
Erin: A'a la ainna..hehhe..jom kite merenung mase depan
Leyha: 1,2,3 snap...heheheh....






Erm..nie je la kot cite jalan2 kami bersama family leyha.....after beli serba sedikit buah tngn tuk di bawa blk..kami mkn2 angin di masjid terapung...n kebetulan kami jumpe 3pasang pengantin yg nk dinikah kn di masjid tersebut...syukur..kehadrat ilahi...ingatkn pura2 nk jadi org sebelah..tp..xpela...xjd sbb kami kejar mase..kul 1.15 kami naik bus n bertolak ke Jertih, jam 3.15 kami selamat tiba...

Erm.nk jadikn cerita jln2 kami lebih menarik, dgn bekal semangat erin, kami pun xnk menyusahkn sesiapa..kami ambil keputusan naik teksi ke rumah tok cik ainna...jeng3x..terkejut atuk sbb cucu dia yg br smp terenggnu leh dtg sendr ke umah dia..hahah..ada teman xjd masalah...lg pun umah kak qomar..dekat je...then, nk blk mlm tue nenek anta ainna n erin ke umah pengantin semula...huuuuuuuuu...best nye percutian kali nie...dgn kwn yg xpernah dpt lps dr family dia pula tue...(1st time erin jln jauh dr family)

Lastly, after mkn mlm dlm kul 9.10 kami bergerak kuar rumah..sbb bus dijangka tiba jam 9.30 mlm...tup3x...selama sejam kami tunggu br muncul bus Sani express dr Kota Bharu..lmbt sejam tue..mula2 dh cuak gak..manela bus nie kn....Apa2 pun alhamdulillah azan subuh kami selamat sampai ke stesen bus Shah Alam...





Catatan:

  • Thanks to family leyha yg sanggup melayan kerenah kami nie...bw kami jln2 lg
  • I'Allah ainna teringin sbnr nye nk jln2 ngan family kwn2..-->maksud..plan g somewhere ngan ahli keluarga kengkwn yg lain.mesti best...bile la ek..sbb nye memandangkn ayah leyha sama lebih kurang ngan ayah ainna yg rajin nk g jln2 nie..(hobi family travelling..)heheh
  • Erin..nanti kite g jln2 lg ye..(",) nanti kite tlg pujuk ewa2..

Tuesday, June 9, 2009

Majlis Perkahwinan Kak Qomah






Di saat jari manis mu...
Disarung cincin permata
Di saat dahimu...
Dikucup indah seorang lelaki bernama suami
Di saat hatimu...
Bersyukur pada yg Maha Esa
Di saat senyum mu mencerita kn segala nya.....


Alhamdulillah bersyukur kehadrat illahi..dengan limpah kurnia nye...dapat juga ainna menjejak kn kaki ke negeri Terengganu buat kali yg kedua. Kali terakhir ialah 2 tahun lepas...mase tue jalan2 makan angin ziarah keluarga temanku Mardiah Ghazali. dan kali ini Allah izin ainna dapat menghadiri majlis perkahwinan kak Kamariah @ kak Qomah....tahniah buat kak qomah dan khairi. Cukup cantik dan cukup sempurna lagi bile mane ainna dapat tau tok cik @ atuk sedara yang menetap di terangganu ialah besan kepada mak ayah kak Qomah, sepupu ayah ialah kakak ipar kak Qomah..begitu indah hidup ini...ada hikmah yg Allah dh tentukan dalam hidup kita, setiap apa yg berlaku pasti ada keindahan di sebalik nya. Nk di jadikan cerita, Fatimah Misran (student biotech engin uia) juga teman yg ainna sayangi berkahwin dengan sepupu ainna (klau ikut susunan keluarga ainna n abg Farid dua pupu)...hehehhe..indah sungguh mane2 pegi kite jumpe saudara. Semoga kak Qomah n Khairi serta Fatimah n Abg. Farid serta semua sahibah2 n sahabat2 yang dh bergelar isteri dan suami n mungkin xlama lg bergelar ayah dan ibu...sentiasa berada di bawah lembayung rahmat-Nya.. Dengan itu di sini ainna attach kn beberapa pics sekitar majlis perkahwinan kak qomah n khairi.





Catatan:
  • Acara dimulakan dengan khatamul Qur'an pada sebelah pagi nye.
  • Erin sebagai mak or cik andam kak Qomah...lawakn (",) so sweet dear
  • Jurukamera seperti biasala org nya ialah org yg menaip nie..tp sayang nye gmbr2 yg di attach nie bukan dr kamera sebenar. nie hanya gmbr hp saje...
  • Hantaran juga di buat oleh erlina..
  • Maaf sngt2 nie je la buat perkongsian untuk kengkawan semua.
  • Akad nikah jam 11 pagi...tp terlewat skit maka 11.30 pg kedua pengantin ini di ijab kabul kn. Alhamdulillah.
  • Marila kita sama2 doakn kebahagian buat kedua pasangan ini seperti mana doa yg di saran kn oleh nabi kita Muhammad s.a.w

Barakallahulakuma, wa baraka 'alaikuma, wa jama'a bainakuma fi khoir

"semoga Allah memberi berkah kepadamu & ke atasmu & mengumpulkan kamu berdua dalam kebaikan"

Majlis Perkahwinan Nor @ my anak sedara


view dalam erl from my seat

Fuh..last week (290509) sebaik saje lps menghabis kn segala keje di lab ainna bergegas pulang ke rumah....heheheh...anak sedara i kawin dah....gossip2 org..."bile nk makan nasi minyak ain pula nie" my answer: "I'Allah ada rezki nanti ada la..heheheheh"..jawapan yg memang dh di rancang sejak awal lg..apa2 pun hari itu pasti akan datang jua...AMIN.. orang sedara ramai...pergh...klau nk tau nk makan pun kene beratur tau...letih tunggu babe..xsempat nk ambil gmbr org ngah beratur ambil nasi....sepanjang jalan tue kiteorg konker....lebih 8 buah khemah razse nye..nor siap naik atas tandu lg..pun xsempat nk ambil...ni ainna attach kn pics yg sempat diambil....lalalalala.....(",)




My phone number




Assalamualaikum semua...dah lama xupdate blog nie..bnyk benda nk di kongsi dalam entri2 yg mendatang nie klau Allah izin:

Nie nk bgtau start next week ainna myb akan gune no phone upax yg lama. last few weeks ainna n zatie jalan2 main ujan ke celcom centre near menara atlan kat jalan ampang Zatie dh lama berhajat nk update account celcom nye dan kebetulan ainna pula nk ambil semula no upax yg lama jadi kami pun plan la..nk g celcom centre kat jalan ampang tue...heheheh...n nie ada a few pics yg sempat di ambil.